bg_fix

Klubben

Ålesund Håndballklubb (ÅHK) ble stiftet 9.1.2011 for å samle de beste spillerene i Ålesundsregionen i èn klubb.

ÅHK er en prestasjonsklubb med Aksla, Blindheim, Langevåg, Rollon, Spjelkavik og Valder som samarbeidsklubber per i dag.

Vår første sesong ble en suksess. Sportslige resultater for våre to damelag i 2. og 3. divisjon ble som målsatt eller bedre, og det økonomiske og administrative grunnlaget for videre satsing ble lagt.

Vi stiller for første gang et herrelag i sesongen 2012/2013, også det i 2. divisjon.

Som ledd i vår offensive satsning mot bedre prestasjoner har vi nå også ansatt egen styrketrener og egen spillerutvikler.

Foran kommende sesong er målsettingen at våre lag kjemper i toppen av sine divisjoner.

Vårt motto er: OPP OG FREM !!!

01.09.2012

Anders Svinø
Styrets leder, Ålesund Håndballklubb

STØTTEMEDLEMSKAP

Støttemedlemskap i ÅHK koster 250 kr og penger kan overføres til kontonummer: 3910 41 96733

HISTORIKK

Ålesund håndballklubb – lang ferd mot realitet.

Høsten 2009 ble tanken om felles satsning innen håndball tatt opp igjen. Denne gangen av Anita Humlen Seth fra Aksla, Grim Grimstad fra Herd, Toril Tømmerdal fra Rollon og Roar Sperre fra Spjelkavik. Til koordinator ble valgt Niels Christian Stephansen som en klubbnøytral person. På et informasjonsmøte ble det opplyst fra en av deltagerne at spørsmålet først var oppe i 1974, så dette har tatt sin tid.

På seniornivå har Sunnmøre tidligere hatt lag i 2.divisjon både på herre- og damesiden. Bergsøy, Rollon, Sykkylven og Spjelkavik var kjente navn på herresiden. Langevåg og Spjelkavik på damesiden. Herrelagene forsvant ett etter ett og nå er det Bergsøy og Aksla som har lag høyest oppe i divisjonene. På damesiden forsvant Langevåg, Blindheim kom opp i 2.divisjon og forsvant ned igjen. Det samme skjedde med Aksla. Spjelkavik var oppe i 1.divisjon men greide ikke å holde seg der. En felles satsing synes derfor som eneste mulighet for å kunne stille et slagkraftig lag.

Når det våren 2010 ble klart at Spjelkavik skulle spille kvalifisering for å beholde plassen i 2.divisjon, mens Aksla skulle spille samme kvalifisering for igjen å kunne rykke opp i 2.divisjon, ble samarbeidet en realitet og kvalifiseringen ble avlyst. Samarbeidet fungerer slik at i sesongen 2010/2011 stilte Spjelkavik som prestasjonsklubb et lag i 2.divisjon, mens Aksla som partnerklubb stilte et lag i 3.divisjon, hvor spillerne her også hadde muligheten til å spille for Spjelkavik i 2.divisjon. Det ble i tillegg opprettet et samarbeid med Akslaspillere på Spjelkavik sitt lag i Regionserien Jenter 16 år.

Videre inngikk det i samarbeidsavtalen at det før sesongen 2011/2012 skulle opprettes en ny klubb for seniorhåndball på damesiden i Ålesund (nå Ålesund Håndball) hvor Spjelkavik overførte sitt lag i 2.divisjon og Aksla sitt lag i 3.divisjon.

Etter at første sesong som Ålesund Håndball var over, ble det besluttet at Aksla sitt herrelag i 2.divisjon også skulle overføre sin plass til Ålesund Håndball. I sesongen 2012/2013 stiller vi dermed for første gang med både et damelag og et herrelag i 2.divisjon.

Ålesund håndballklubb – stiftet 09.01.2011.

Stiftelsesdagen startet først i Fagerlihallen med underholdning (Brattvåg Trommekorps, Sula Danseklubb og Glow med mange av de yngste håndballspillerne i Aksla og Spjelkavik), velkomsttale og gratulasjoner fra hhv Ola Rindal og Harald Eidsaa fra håndballforbundet, gratulasjoner også fra Ålesund kommune v/ Anette Solbakk. Deretter utdeling av pengegaver fra Sparebanken Møre, Farstad Shipping ASA og Sunn-Trans AS.

Deretter var det klart for seriekamp mot Åfjord. Dette ble en tett og spennende kamp med rekordmange ca 400 tilskuere på tribunen, og til slutt en ett-måls hjemmeseier.

Straks etter kampen ble det annonserte stiftelsesmøtet avholdt, i Fagerlihallens kantine, med 64 registrerte personer tilstede. Nødvendige valg ble foretatt som følger:

Til styret: Niels Christian Stephansen (leder), Anita Humlen Seth (nestleder), Wenche Roald (styremedlem), Arnt-Ove Roald (vara)

Revisorer: Åshild Huse og Krisin Alvestad Hoff

Valgkomite: Lars Christian Skrede (Langevåg), Arne Øksenvåg og Torill Tømmerdal (Rollon), Karianne Slagnes (Aksla)

ADELSKALENDER ÅLESUND HÅNDBALLKLUBB

• x